Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό ταψιού με δαμάσκηνα και τριφτή ζύμη

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Σάββατο, 20 Αύγουστος 2016
none
Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό ταψιού με δαμάσκηνα.

Συστατικά
  • Για την ζύμη:
  • 225 στραγγιστό γιαούρτι με όλα τα λιπαρά.
  • 1 αυγο
  • 500 γρ αλεύρι
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 1 φακελάκι μπεϊκην
  • 9 κ.σ γάλα
  • 9 κ.σ λάδι Ηλιέλαιο
  • Για την επικάλυψη:
  • 1 1/2 κιλό Δαμάσκηνα
  • 4 κ.σ ζάχαρη
  • Για την τριφτή ζύμη:
  • 300 γρ αλεύρι
  • 200 γρ κρύο βούτυρο
  • 125 ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Και κάτι ακόμα:
  • 100 γρ βούτυρο (λιωμένο)
  • 4 κσ ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
Οδηγίες
  1. Βάζω όλα τα υλικά ,σε μία λεκάνη, και τα δουλεύω σε μια μαλακια ζύμη, έτσι που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Στο ταψί φούρνου βάζω με ένα πινέλο βούτυρο, και βάζω επάνω την ζύμη ομοιόμορφα, και με ένα πιρούνι, κάνω πιρουνιες παντού.
  3. Βαζω το ταψί στο φούρνο και το ψήνω για 7-8 λεπτά σε θερμό φούρνο 180 β.
  4. Εν το μεταξύ πλένω και στεγνωνω τα Δαμάσκηνα και βγάζω τα κουκούτσια.
  5. Τώρα κάνω την τριφτη ζύμη: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι και όλα τα υλικά και τα δουλεύω με το χέρι (η στο μίξερ), τα τρίβω με τις παλάμες, έτσι να γίνονται σαν μπαλάκια.
  6. Μόλις βγάλω το ταψί από τον φούρνο ,βάζω τα Δαμάσκηνα στη σειρά δίπλα δίπλα, μετά βάλτε από πάνω τις 4 κουταλιές ζάχαρη.
  7. Τώρα βάζετε επάνω την τριφτή ζύμη να πάει παντού.
  8. Το βάζετε στο φούρνο, για ακόμα 25-30 λεπτά.
  9. Πριν βγάλετε το γλυκό, ζεσταίνουμε το βούτυρο, βάλτε την ζάχαρη, και κανέλα. Μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο βάζετε το βούτυρο με ένα κουτάλι πάνω στο γλυκό και βάλτε το να κρυώσει για 40 λεπτά.
  10. Φυσικά μπορείτε να το προσφέρετε χλιαρό (είναι τέλειο ζεστό) με κρέμα γάλακτος.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή