Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γλυκό με λάιμ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

΄Ενα γλυκό που μοιάζει με κέζε κούχεν αλλά δεν είναι, μοιάζει μόνο στη γεύση.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Για την βάση
  • 200 γρ Αλευρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκούρο κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 8 κουταλιές της σούπαςζαχαρη
  • 140 γρ κρύο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Βούτυρο για τη φόρμα
  • όσπρια για το ψήσιμο της βάσης
  •  Για τη γέμιση
  • 5 αυγά ξεχωριστά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
  • 1 κουτί ζαχαρουχο γαλα ( 400 γρ ) περιπου
  • 3 κ σ κορν φλαουερ η νισιστε
  • 150 γρ χυμό λάιμ
  • Ξυσμα απο 1 λαιμ
  • 1 Βανιλια
  • ντεκόρ
  • 120 ml κρέμα γάλακτος τουλάχιστον 30% λιπαρα
  • ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας
  • 1 Φορμα 24 άρα
Οδηγίες
  1. Βαζουμε το αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας, ανακατεύουμε με το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη και να κάνουν ένα βαθούλωμα στο κέντρο του αλευριού.
  2. Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια επανω στο αλευρι και ζυμωνουμε όλα τα υλικά καλά σε μια ζύμη.
  3. Κανουμε μετα την ζυμη σε μια μπάλα, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C πάνω και κάτω. Ανοιγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδοκολλες και την βαζουμε μεσα στην βουτυρωμένη φόρμα, κοιτάμε να εχουν και τα πλάγια της φόρμας ζυμη.Βαζουμε επανω στην ζυμη χαρτί ψησίματος και ριχνουμε επανω τα όσπρια.Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
  5. Βγάλτε- αφαιρέστε τα όσπρια και το χαρτί ψησίματος και αφήστε να κρυώσει.
  6. Με το μιξερ χτυπαμε τους κρόκους με την ζάχαρη, 1 βανιλια μέχρι να αφρατέψουν, ριχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε με το μιξερ.  Προσθετουμε το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ και το κορν φλαουερ, ανακατευουμε να ενωθεί το κορνφλαουερ με το μειγμα.
  7. Χτυπάμε τα ασπράδια με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε μαρέγκα.
  8. Ριχνουμε προσεκτικά την μαρέγκα στην κρέμα και ανακατευουμε απαλα να ενωθούν με σπάτουλα.
  9. Ριχνουμε την κρεμα αυτή στην φορμα και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 30 -35 λεπτά. Αφηνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες να κρυωσει.
  10. Χτυπάμε την κρέμα γαλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγι.
  11. Κόβετε σε κομμάτια το γλυκο και σερβίρετε γαρνιρισμένο με σαντιγι και φέτες λάιμ, ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη αχνη.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή