Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2016
none
Περιγραφή

Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο, ένα νοστιμο ελληνικό παραδοσιακο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
  • 1/2 κ κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3/4 φλυτζ. του ελ καφε ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • λιγο πιπέρι
  • λιγο μαιντανό
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. λάδι
  • ΣΟΥΠΑ
  • 4 Φλ.νες νερό περιπου
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 φλ/κι λάδι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κοφτή κ.σ αλάτι
  • 1/2 κ.σ μπαχαρικό της maggi λαχανικών προαιρετικά
  • αλεύρι για την επικαλυψη στα γιουβαρλάκια
  • ΑΥΓΟΛΈΜΟΝΟ
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι
Οδηγίες
  1. Πλάθω τα υλικά για τα γιουβαρλάκια όλα μαζί τα αφηνω λίγο να δέσουν οι γεύσεις των υλικών.
  2. Βάζω στη κατσαρόλα το νερό να βράσει.
  3. Σ ένα ταψάκι βάζω αλεύρι και ρίχνω τα γιουβαρλακια, τα γυρίζω ώστε να αλευρωθουν καλά και τα ρίχνω στο νερό που βράζει.
  4. Τ αφήνω περίπου μισή ώρα και προσπαθω εν τω μεταξυ να τα ξαφρίζω καλά.
  5. Ρίχνω το ρύζι και τ αλλα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν βάζουμε πολύ ρύζι για να μην γίνει σαν πιλάφι ,χυλώνει με το αλευρι που εχουν τα γιουβαρλάκια.
Οταν βράσει το φαγητό αφήνω λίγο να κρυώσει, φτιάχνω αυγολέμονο με ενα αυγο ένα λεμόνι και ζουμάκι ζεστο όχι καφτό στο μούλτι η στο μιξερ για τον φραπέ.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή