Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 05 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Απλά γιουβαρλάκια και πεντανόστιμα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιο κυμά,
  • 150 γραμμάρια ρύζι γλασσέ,
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • φλούδες λεμονιού,
  • 1-2 φύλλα δάφνης,
  • 1 κύβο ζωμό κότας,
  • νερό ,αλάτι ,πιπέρι.
  • Για την σάλτσα :
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι,
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο.
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,το σκόρδο,το ρύζι,τον κιμά,και 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε επίσης λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ,2 κουτ.γλυκ.αλάτι και αρκετό πιπέρι.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  4. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κενό αναμεσά τους.Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο,3-4 φλούδες λεμονιού,Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ζωμό κότας και καλύπτουμε με νερό τα γιουβαρλάκια.(περίπου 2 δάχτυλα
  5. πάνω από τα γιουβαρλάκια).
  6. Βάζουμε τα γιουβαρλάκια σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε 30-40 λεπτά.Αφού βράσουν τα αφαιρούμε από την φωτιά.
  7. Βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας από τον ζωμό σε ένα μπολ.προσθέτουμε 2 κουταλιές λάδι ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια,μαζί με λίγο άνηθο και ανακατεύουμε .
  9. Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια με το νόστιμο ζουμάκι και πασπαλίζουμε από πάνω άνηθο ψιλοκομμένο η δυόσμο!
Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή