Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1523-mpifteki me pita.jpg
Μπιφτέκια με πίτα



Γαύρος ριγανάτος

recipe image
Προστέθηκε απόeleni_p, Κυριακή, 11 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτή την συνταγή την έκανε και την κάνει η γιαγιά μου,  εγώ πρόσθεσα ένα υλικό παραπάνω μόνο. Είναι πολύ νόστιμη συνταγούλα για να ξεφεύγουμε λίγο από  τα τηγανιτά ψάρια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό γαύρο
  • 3 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (αυτό το υλικό πρόσθεσα εγώ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλυτζανάκι νερό
Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο, βάζουμε λαδάκι σε ένα βαθύ τηγάνι .
  2. Βάζουμε το σκορδάκι, τον γαύρο και ανακατεύουμε απαλά μην τον λιώσουμ, ε μόλις αχνιστεί λίγο προσθέτουμε τα στυμμένα λεμόνια, αλάτι,πιπέρι,ρίγανη (σε ότι ποσότητα σας αρέσει)την μουστάρδα και τέλος το νεράκι ανακατεύουμε σιγά σιγά καλά.
  3. Αφήνουμε να δέσει η σαλτσούλα μας για λίγο και έτοιμο.

 

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο θα το δείτε με το μάτι γιαυτό δεν λέω και χρόνο. Μόνο μην το παραψήσετε γιατί θα διαλυθεί ο γαύρος.
  • Επίσης μια άλλη παραλαγγή είναι τα ίδια υλικά πλην όμως το νερό,την μουστάρδα και τα λεμόνια. Στην θέση τους βάζουμε 2 ντοματούλες τριμένες και έτσι είναι πολύ ωραίο το φαγητό. Καλή επιτυχία!
Σχόλια
Σχόλιο από gaknis , Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αγαπημενο μου πιατο και ελληνικοτατο μπραβο Ελενη που την εβαλες.τον κανω και 'γω ετσι ακριβως μονο που ριχνω και μια κουταλια της σουπας ξυδι μεσα δινει διαφορετικη γευση μου το ειπε μια παλια μαγειρισα (η μητερα μου)δοκιμασε το και δεν θα χασεις
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2012
σε ευχαριστώ πολύ σίγουρα θα το κάνω τις παλιές γυναίκες δεν τους φτάνει κανείς στην μαγειρική είναι η αλήθεια!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 15 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Ελένη!!!γευστικότατος ο γαύρος!!η μουστάρδα του δίνει έξτρα γεύση!!
Μεταφορά στην κορυφή