Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3664-laxanogemisto.jpg
Γεμιστό λάχανο


Φασόλια χάντρες
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα μπαρμπουνοφάσουλα γίνονται πολύ νόστιμα είτε σκέτα είτε με κρέας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό φασόλια μπαρμπούνια καθαρισμένα που δίνουν 700 γρ. περίπου καρπό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο ή 3-4κούπες φρέσκια ντομάτα ή πασάτα, ακόμα και 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γλ. κύμινο (προαιρ.)
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό (προαιρ.)
  • 3-4 κούπες νερό
Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα , βγάζουμε τον καρπό, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα με το αλάτι, πιπέρι, κύμινο ή μαϊντανό (προς το τέλος του ψησίματος), ζωμό και νερό.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά και δοκιμάζοντας αν έχουν ψηθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ενδιάμεσα ανακατεύετε το φαγητό που ψήνεται σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε νερό ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μόνο το κύμινο ή μόνο το μαϊντανό ή και τα δύο.
  • Δεν ρίχνουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά σταδιακά στην πορεία του ψησίματος.
  • Kατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις κατεψυγμένες χάντρες.
Σχόλια
Σχόλιο από iwannitsa , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαρεσει πολυ αυτο το φαγακι Ηλιαννα...γιαυτο και το κανω συχνα !!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό του άντρα μου....οταν επιστρέφει τρώμε χάντρες,φασόλες,χάντρες,φασόλες...ουφ!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά αγαπημένο πιάτο!! Το κύμινο και ο ζωμός κρέατος είναι πολύ ωραίες προτάσεις! Θα τις δοκιμάσουμε!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010
πολυ ωραια η συνταγη σου Ηλιαννα !!
μπορω να τα φτιαξω ετσι και με ξερα φασολια;αν τα βαλω να μουλιασουν;
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι αυτα τα φασολια,οι χαντρες ,εναι πολυ πιο νοστιμα απο τα κοινα,κυμινο δεν εχω βαλει ποτε,θα το δοκιμασω ομως.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010
Βιανκα, μάλλον μην τα δοκιμάσεις με ξερά....αυτά είναι φρέσκα. Κρύα είναι ακόμα καλύτερα. Και φυσικά δεν είναι σούπα.
Μεταφορά στην κορυφή