Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Φασόλια χάντρες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα μπαρμπουνοφάσουλα γίνονται πολύ νόστιμα είτε σκέτα είτε με κρέας.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1,5 κιλό φασόλια μπαρμπούνια καθαρισμένα που δίνουν 700 γρ. περίπου καρπό
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1-2 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κουτί κονκασέ πολτοποιημένο ή 3-4κούπες φρέσκια ντομάτα ή πασάτα, ακόμα και 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 1 κούπα νερό
  • Μισό κ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γλ. κύμινο (προαιρ.)
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 κύβο ζωμό κρέατος βιολογικό (προαιρ.)
  • 3-4 κούπες νερό
Οδηγίες

  1. Ξεφλουδίζουμε τα μπαρμπουνοφάσουλα , βγάζουμε τον καρπό, τα πλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
  2. Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι , ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε την ντομάτα με τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τις χάντρες στην κατσαρόλα με το αλάτι, πιπέρι, κύμινο ή μαϊντανό (προς το τέλος του ψησίματος), ζωμό και νερό.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, ανακατεύοντας συχνά και δοκιμάζοντας αν έχουν ψηθεί.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Ενδιάμεσα ανακατεύετε το φαγητό που ψήνεται σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε νερό ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μόνο το κύμινο ή μόνο το μαϊντανό ή και τα δύο.
  • Δεν ρίχνουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά σταδιακά στην πορεία του ψησίματος.
  • Kατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τις κατεψυγμένες χάντρες.
Σχόλια
Σχόλιο από iwannitsa , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μαρεσει πολυ αυτο το φαγακι Ηλιαννα...γιαυτο και το κανω συχνα !!!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο φαγητό του άντρα μου....οταν επιστρέφει τρώμε χάντρες,φασόλες,χάντρες,φασόλες...ουφ!!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά αγαπημένο πιάτο!! Το κύμινο και ο ζωμός κρέατος είναι πολύ ωραίες προτάσεις! Θα τις δοκιμάσουμε!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010
πολυ ωραια η συνταγη σου Ηλιαννα !!
μπορω να τα φτιαξω ετσι και με ξερα φασολια;αν τα βαλω να μουλιασουν;
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι αυτα τα φασολια,οι χαντρες ,εναι πολυ πιο νοστιμα απο τα κοινα,κυμινο δεν εχω βαλει ποτε,θα το δοκιμασω ομως.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2010
Βιανκα, μάλλον μην τα δοκιμάσεις με ξερά....αυτά είναι φρέσκα. Κρύα είναι ακόμα καλύτερα. Και φυσικά δεν είναι σούπα.
Μεταφορά στην κορυφή