Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Εκμέκ κανταΐφι Βασιλόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 02 Ιανουάριος 2016
none
Περιγραφή

Έβαλα το νόμισμα της Βασιλόπιτας σε ένα υπέροχο γλύκισμα!

Συστατικά
  • 1 πακέτο καταίφι 1/2 κιλού.
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο λιωμένο.
  • Για γαρνίρισμα:
  • 250 γραμμάρια φυστίκια αιγινίτικα καθαρισμένα και κοπανισμένα.
  • Φρουί γλασσέ κερασάκια.
  • Για την σαντιγύ:
  • 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος(500 γραμμάρια)χτυπημένη σε σαντιγύ με 4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη και άρωμα βανίλιας.
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη,
  • 3 ποτήρια του νερού νερό.
  • Λίγο ξύσμα λεμονιού, βράσιμο 5 λεπτά.
  • Για την πατισερί:
  • 3 και 1/2 ποτήρι γάλα,
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο,
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι,
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ,
  • 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη,
  • άρωμα βανίλιας,
  • άκόμη 1 ποτήρι γάλα,
  • 6 κρόκους αυγών.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας,και ξάνουμε πολύ καλά το καταίφι να γίνει αφράτο,το στρώνουμε προσεκτικά στο ταψί να έχει παντού το ίδιο ύψος,ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσε.
  2. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε σταδιακά με το χλιαρό σιρόπι μας,δηλαδή σε 2 δόσεις με κουτάλι να πάει παντού στο γλυκό.
  3. Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα 3 και 1/2 ποτήρια νερού γάλα με 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο.
  4. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ,προσθέτουμε το 1 και1/2 ποτήρι ζάχαρη,το άρωμα βανίλιας,προσθέτουμε σιγά-σιγά το ένα ποτήρι γάλα,ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει.
  5. Χτυπάμε καλά τους 6 κρόκους ,και τους προσθέτουμε και αυτούς.Όλο μαζί το μείγμα το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα,(3και 1/2 ποτήρια)ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά και γρήγορα για να μην σβολιάσει,έως ότου πήξει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη,μόλις κρυώσει ρίχνουμε το 1/5 της σαντιγύ και ανακατεύουμε καλά.
  7. Βάζουμε το νόμισμα στο καταίφι,στρώνουμε από πάνω την κρέμα πατισερί ,μετά την σαντιγύ,και στο τέλος το αιγινίτικο φυστίκι και τα κερασάκια μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Ωραιότατο γλυκό που φυσικά το σερβίρουμε όλο τον χρόνο και σε κάθε περίπτωση.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή