Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Δίπλες της Θείας Τούλας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απίθανες παραδοσιακές δίπλες!

Συστατικά

2 Αυγα
2 Κρόκους 
¼ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ 
1 πρέζα Αλάτι 
½ Πορτοκαλί χυμό και ξύσμα 
500 Γρ Αλεύρι, ίσως μόνο και 400 g 
Λάδι (ηλιέλαιο) για το τηγάνισμα 

Σιρόπι 
500 g Μέλι (καλο ειναι να ειναι απο θυμάρι) 
125 g Ζάχαρη 
250 ml Νερό 

Κανέλα και 
Καρύδια, χοντροτριμμένο, για πασπάλισμα 

Οδηγίες
  1. Στο μπλεντερ χτυπαμε τους κρόκους και το μπεκιν, τα χτυπαμε για 20 Λεπτα Χωρίς να διακόπτεται το χτυπημα, ριχνουμε και το χυμό, το πορτοκαλί.
  2. Σταματαμε το μπλεντερ ,Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνετε με το χερι μέχρι να εχουμε ένα μέσο σφιχτή ζύμη.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και το βαζουμε στο ψυγείο - με πλαστική μεμβράνη τυλιγμένη -. για 2-3 ώρες
  4. Αλευρωνουμε τον πανγκο εργασίας και τα χέρια και ανοιγουμε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο (αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λιγο αλεύρι, αλλά σε κάθε περίπτωση μόνο τα χέρια το αλεύρι και την επιφάνεια εργασίας).
    Με το κοπτιρι απο πιτσα κοβουμε τη ζύμη σε λωρίδα περίπου 6 cm πλάτος και 15 cm. Και ριχνουμε τα Κομμένα κομματια στο καυτο  λάδι για τηγάνισμα. Τηγανίζουμε μέχρι η Δίπλα "ανεβει" και είναι χρυση’ Το ίδιο επαναλαμβάνεται με όλες τις λωρίδες.
    Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε το υπερβολικό λαδι θα απορροφηθεί καλα.
    Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι να ειναι ένα σιρόπι μεσαίο (περίπου 8 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά), αφήνεται να κρυωση λιγο και περιχύνουμε τις κρύες Διπλες.
  5. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ενδεχομένως και με την κανέλα 
    Αν θελουμε περιστρέφουμε τη ζυμη γύρω από ένα πιρούνι και το βουταμε στο λάδι για τηγάνισμα.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμες δίπλες και πολύ εμφανίσημες!!!!
Γεια στα χέρια σου Μπιάνκα!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011
Πίςτευα ότι οι δίπλες είναι κάτι δύςκολο, κι όμως είναι απλό! Για πες μου όμως 2 πράγματα: το αλεύρι είναι για όλες τις χρήςεις; Το ςχέδιο με το πιρούνι που λες, το ςτρίβουμε με το πιρούνι και το ρίχνουμε μέςα το ζυμάρι ςτο λάδι, ή το τηγανίζουμε με το πιρούνι μαζί;
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίες οι δίπλες της Θείας Τούλας!!!!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011
Ηλιαννα ,τι τριγυριζουμε λιγο στο πιριυνι και μετα το βουταμε μεσα στο λαδι και φουσκωνοντας οι διπλες βγαινη πολυ ευκολα το πιρουνι ,
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011
Ναι το αλεύρι είναι για όλες τις χρήσεις
Σχόλιο από LARA LO , Κυριακή, 10 Ιούλιος 2011
΄πεντανόστιμες οι διπλες!!!!!κι εύκολες μπορω να πω...
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραιες φαινονται και ωραια η συνταγη απλη και γρηγορη για ξαφνικους επισκέπτες αλλα και για την οικογένεια Λιάνα μπραβο.
Σχόλιο από mari , Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012
τα 2 αυγά της συνταγής ποτε τα προσθέτουμε και το αλάτι; μόνο για τους κρόκους αναφέτεται κατι λείπει
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 06 Δεκέμβριος 2012
Τα αυγα τα χτυπάμε με τους κροκους μαζι
Και το αλάτι το ρίχνουμε όταν θα ρίξουμε το αλεύρι
Μεταφορά στην κορυφή