Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Cookies μαλακά σοκολατένια
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

 

Μπισκότα αρκετά μαλακά με σοκολατένια τσιπς μέσα και πολύ νόστιμα.

 

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
14 μπισκότα μεγάλα

 

  • 2 / 3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κούπες θρυμματισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 200 γρ. ψηφίδες σοκολάτας μαύρης
  • 1 κούπα ζάχαρη λευκή
  • ¼ κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
Οδηγίες

 

  1. Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με τα 100 γραμμάρια ψηφίδες (ένα σακουλάκι) και τη ζάχαρη. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει για λίγο. Μετά ρίχνω και ανακατεύω τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν, τα αμύγδαλα και τις ψηφίδες.
  3. Το μείγμα του αλευριού το ανακατεύω με  το μείγμα της κατσαρόλας με απαλές κινήσεις και όχι πολύ, ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι. Έχει ανώμαλη υφή η ζύμη μας και όχι λεία.
  4. Στρώνουμε  στο ταψί του φούρνου αντικολλητικό χαρτί, και ρίχνω  κουταλιές  αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Υπολογίζω μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για  το κάθε μπισκότο.
  5. Ψήνω στο φούρνο στους 175 βαθμούς, στο κέντρο του φούρνου και με αντιστάσεις, για 12 με 13 λεπτά και όχι περισσότερο. Αρχικά θα νομίζετε ότι δεν ψήθηκαν, όμως όταν κρυώσουν, θα είναι εντάξει.
  6. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Καλά είναι να φτιάχνουμε όσα χρειαζόμαστε, το υπόλοιπο μείγμα μπορεί να περιμένει στο ψυγείο για την επομένη.

Όταν  βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο, θα φαίνεται μια μάζα παγωμένη. Αφήστε την εκτός ψυγείου λίγη ώρα, εκτός και αν είστε βιαστικοί, οπότε ξεπαγώνετε τη ζύμη για  1 λεπτό στα μικροκύματα, έτσι  αποκτά τη μορφή την αρχική.

Ζάχαρη μπορεί να μπει και λιγότερη.

Μπορείτε να κάνετε και μικρότερα μπισκότα, αλλά θα ελαττώσετε αρκετά το χρόνο ψησίματος.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από την Afroditi, που έφτιαξε τη συνταγή!!!

Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι υπεροχα,τα δοκιμασα και τα συνιστω!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010
H φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.


Σχόλιο από marianta , Τρίτη, 07 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πως δεν τα είχα δει εγώ αυτά τα cookies; Τέλεια είναι!
Σχόλιο από athina , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
ειναι η τριτη φορα που προσπαθω να τα φτιαξω και δεν μου πετυχαινουν .. δεν ξερω τι αλλο να κανω πια δε μου φουσκωνουν με τιποτα αν μπορει καποιος να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
aτhina τι εννοεις δεν σου φουσκωνουν ?αυτα δεν φουσκωνουν ιδιαιτερα,γινονται πολυ γρηγορα,κανεις ακριβως οτι γραφει η συνταγη?ειναι δοκιμασμενη,σου απαντω εγω γιατι τα εφτιαξα,οταν το δει και η Ηλιαννα της οποιας ειναι η συνταγη,τα ιδια θα σου πει.Οταν ανακατεψεις τα 2 μιγματα να το κανεις ελαφρα,και το μπαικιν να το ανακατεψεις με το αλευρι.κατι αλλο δεν εχω εγω να σου πω.
Σχόλιο από athina , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
Σ' ευχαριστω πολυ hrisag για τις συμβουλες σου. Οτι λεει η συνταγη εκανα ακριβως αλλα μου βγαινουν ''πατημενα '' δηλαδη τελειως ενα με το ταψι πως να το εξηγησω δεν ξερω..
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
οταν μετραμε με κουπες πρεπη να κανουμε την ακρηβης μετριση εχει μεγαλη σημασια αυτο
το βουτυρο οταν το μετραμε με την κουπα πρεπη να εχεις πιο μεγαλη προσοχη για να μην βαλης και εστω λιγο περισσοτερο γιατι μετα θα εχει πιο πολυ βουτυρο μεσα η ζυμη και θα σου βγαινη πιο λιπαρη ,και ετσι τα μπισκοτακια σου να γεινονται ετσι πατημενα λεπτα γιατι στο ψυσιμο λιοωνη και σου γηνονται ετσι πλατια

Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
Σωστά τα είπαν οι κυρίες πριν. Εκτός αυτού αν το μείγμα σου είναι αραιό και δεν "στέκεται" πρόσθεσε περισσότερο αλεύρι ή τριμμένο αμύγδαλο και απαλό ανακάτεμα των 2 μειγμάτων, μόλις να βρέχονται. Μάλλον το μείγμα σου βγαίνει αραιό λόγω του μεγέθους των αυγών.Άφηνέ το και να κρυώνει η σοκολάτα πριν ρίξεις τα υπόλοιπα υλικά. Καλή επιτυχία!
Σχόλιο από athina , Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2010
Σας ευχαριστω πολυ πολυ που μου απαντησατε και με βοηθησατε στην ουσια.. Θα προσπαθησω παλι αυριο και θα σας πω ! Φιλια
Σχόλιο από athina , Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καλησπερα σας , χρονια πολλα ! Τα εφτιαξα τελικα την ημερα των Χριστουγεννων και ηταν τελεια ! Ευχαριστω πολυ πολυ !
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010
Πάντα επιτυχίες να έχεις, Αθηνά! Και ότι απορίες έχεις στις συνταγές, να μας ρωτάς!!!!
Σχόλιο από maria1995boom , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011
gia sas;) exw mia aporia otan lete koupa ti enoite? ena flitzani t tsagiou, ena mpol dimitriakwn? ti? mia koupa me posa grammaria antistixei?
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011
Οι κουπες Μαρια ειναι δοσομετρικες που υπαρχουν στο εμποριο ,ακιμη και σε σ.μ. τις βρησκεις. 1 φλιτζανι του τσαγιου αλευρι ειναι 128 γραμμαρια ,1 φλιτζανι ζαχαρη 208,1 φλυτζανι βουτυρο 224.
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 01 Ιούνιος 2011
Εκτός αυτού που σωστά λέει η Χρύσα, οι κούπες είναι δοσομετρικές και μετρούν όγκο και όχι βάρος. Εγώ χρησιμοποιώ αυτές που είναι περίπου σαν μια κουπα του νεσ καφέ. Εσύ χρησιμοποίησε την ίδια κούπα για να μετρήσεις τα υλικά που χρειάζονται μέτρηση κούπας. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείς λίγο περισσότερο αλεύρι ώστε η ζύμη να στέκεται ελαφρά, αλλά αυτό θα το δεις στην πορεία.
Μεταφορά στην κορυφή