Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Nfl Picks: Sports Handicapping Information For Ear
gallerr 23.11.2017 4:28
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βυσσινάδα και μαρμελάδα βύσσινο 2 σε 1

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2013
none
Περιγραφή

Φτιάχνουμε βυσσινάδα, αλλά δεν πετάμε τον καρπό, τον κάνουμε μαρμελάδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλά βύσσινο
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • Μισή κούπα νερό
  • Μισό και μισό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Αφαιρούμε από τα βύσσινα τα φύλλα και κοτσάνια. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στην κατσαρόλα τη βαθιά.
  2. Με το εργαλείο που πατάμε τις βρασμένες πατάτες και κάνουμε τον πουρέ μέσα στην κατσαρόλα, πιέζουμε τα βύσσινα όπως είναι με τα κουκούτσια και τα σπάμε αρκετά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη επάνω και το νερό και αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένη την κατσαρόλα να λιώσει αρκετά η ζάχαρη και να κατεβάσει το ζουμί το βύσσινο.
  3. Την επόμενη βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας αρκετές φορές και ξαφρίζοντας αρχικά, για 40 λεπτά περίπου, ώστε το σιρόπι μας τα δέσει και να φτιάχνει «κόμπο» όπως λέω και στη συνταγή μου για βύσσινο γλυκό της μαμάς. Στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό από μισό ζουμερό λεμόνι και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε.
  4. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 5 λεπτά και το σουρώνουμε σε λεπτή σίτα. Αφήνουμε αρκετή ώρα να στραγγίξει η βυσσινάδα από το μείγμα μας, χωρίς να πιέσουμε τον πολτό. Βάζουμε τη βυσσινάδα σε καθαρά μπουκάλια .
  5. Δε θέλω όμως να πετάξω και τον πολτό από τα βύσσινα που έχει μείνει, και έτσι κάνω μια εύκολη μαρμελάδα. Όταν κρυώσει αρκετά ο πολτός, αφαιρώ τα κουκούτσια ( τα περισσότερα έχουν φύγει από τη σάρκα αρχικά, όταν τα πίεσα με την πρέσα πατάτας) και βάζω τον πολτό στην κατσαρόλα, προσθέτω 1 κούπα βυσσινάδα και 1 κούπα νερό, τα βράζω για λίγο και τα ανακατεύω συνεχώς , στο τέλος ρίχνω και το χυμό από το μισό λεμόνι και η μαρμελάδα μου είναι έτοιμη, κρυώνει και στο βάζο και στη συνέχεια στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αραιώνουμε τη βυσσινάδα με κρύο νερό σε αναλογία 1 προς 6.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 03 Αύγουστος 2013
2 σε ένα !Πολύ καλή ιδέα!Μια άλλη ιδέα είναι να αραιώσουμε την βυσσινάδα με δροσερή σπράιτ! Δοκιμάστε το!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013
Θα το δοκιμάσω σε πρώτη ευκαιρία....
Μεταφορά στην κορυφή