Αυθεντικό κέζε κούχεν με αχλάδια και καραμέλα
ζύμη
- 200 γρ αλεύρι
- 125 γρ βούτυρο
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αβγο
- 1 βανιλια
Για τη γέμιση:
- 1 κονσέρβα αχλάδια, στραγγισμένα
- 5 αυγά
- 150 γρ μαύρη ζάχαρη
- 500 γρ. γιαουρτι καλά στραγγισμενο
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 230 ml χυμό αχλαδιών από την κονσέρβα
- 1 φακελακι ανθος αραβοσιτου με γευση βανιλια απο αυτη που βραζουμε
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 βανιλια
Για την επικάλυψη καραμέλας
- 50 γρ ζάχαρη
- 1 κουταλιά σουπας
- 2 κουταλιές της σούπας Amaretto
- 100 γρ αμύγδαλα φιλε
- Βουτυρωνουμε μια φορμα 26-αρα και την βαζουμε στο ψυγειο.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη και την απλωνουμε στην φορμα και στα πλαγια βαζουμε ζυμη υψος περίπου 4 έως 4,5 cm,
- Για τη γέμιση: κοβουμε τα αχλάδια σε κυβακια. Χτυπαμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να εχουμε μια ελαφριά και κρεμώδη κρεμα,προσθετουμε και το Τυρί κρέμα, το στραγγιστο γιαουρτι, ριχνουμε και την βανιλια
- Ανακατευουμε το αλεύρι με το ανθος αραβοσιτου και στη συνέχεια το προσθέτουμε και αυτό, στο τελος ριχνουμε και το χυμό αχλάδι. ανακατευουμε καλά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C πάνω / κάτω. Βαζουμε τα αχλάδια τώρα επάνω στη ζύμη, ριχνουμε επανω σιγα σιγα την κρεμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτα.
- Στην συνεχεια κανουμε την επικάλυψη καραμελα. Βαζουμε την ζάχαρη και το μέλι για να πάρουν μια βράση, ρίχνουμε το Amaretto και ανακατεύετε τα αμύγδαλα.
- Βγαζουμε το κεζε κουχεν απο τον φουρνο και Απλώστε την καραμελα επανω. Ψήνουμε για αλλα 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει, και πασπαλιζουμε με αχνη.
- Το ξεφουρμαρουμε μετα απο 10 ωρες
1 κ.σ Μελι
Βάζουμε τα 6 υλικα ολα μαζι σε μια λεκάνη το ζυμωνουμε γρήγορα και την ανοίγουμε σε φύλο στα μέτρα της φόρμας