Ανοιξιάτικα στεφανάκια
- 2 ½ φλ. αλεύρι,
- 1 φλ. μαλακό βιτάμ,
- 1/2 φλ. ζάχαρη + 2κ.σ.
- 1 κ. γλ. αλάτι,
- ξύσμα ενός λεμονιού,
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι,
- λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ανακατεμένο σε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι,
- 2 κ.σ. μέλι,
- καρύδα για το πασπάλισμα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βιτάμ, ξύσμα και χυμό.
- Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά φτιάχνοντας μαλακή ζύμη,την κάνουμε μπαλίτσα και τη βάζουμε στο ψυγείο 30'με 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, χρωματίζουμε το ένα κομμάτι πράσινο ανοιχτό (όχι σκούρο!).
- Πλάθουμε λεπτές βεργούλες και από τις δύο ζύμες, πλέκουμε μεταξύ τους τις βεργούλες, πράσινη και λευκή, κλείνουμε σε στεφανάκι.
- Βάζουμε τα στεφανάκια σε λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με τις 2 κ. ζάχαρη, ψήνουμε 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στους 180ο προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλείφουμε μέλι, πασπαλίζουμε με καρύδα.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι με πορτοκάλι. Αν δεν σας αρέσει η καρύδα πασπαλίστε τα με ζάχαρη.