Τάρτα φουντουκιού με κρέμα λάιμ και μαρέγκα

recipe image
Προστέθηκε από hrisag, Κυριακή, 17 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Ή συνταγή από τους mastercef, είναι υπέροχη, η γεύση της αξέχαστη! 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Για τάρτα

  • 60γρ φουντούκι
  • 100γρ ζάχαρη άχνη
  • 300γρ αλεύρι
  • 200γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • ½ βανίλια

Για κρέμα Λάιμ

  • 80γρ χυμό λάιμ
  • 1 ζεστ * λάιμ
  • 65γρ βούτυρο
  • 90γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 10γρ αλεύρι
  • ½ βανίλια

        Για μαρέγκα

  • 100γρ ασπράδι
  • 200γρ ζάχαρη
  • ½ χυμό λεμόνι
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το φουντούκι στο μπίμερ και το κάνουμε σκόνη.
  2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την τάρτα μαζί στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  3. Την ξεκουράζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο και ανοίγουμε με τον πλάστη (ανάμεσα σε μια λαδόκολλα) ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.
  4. Στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα το φύλλο, βάζουμε μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι.
  5. Ψήνουμε στους 170ο C για 10 λεπτά. Βγάζουμε την μεμβράνη και ψήνουμε ακόμη για 8 λεπτά μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

           Για την κρέμα λάιμ:

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά και την ζάχαρη) σε χαμηλή φωτιά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς. Κάνουμε ένα λιεζόν * και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να δέσει. Αποσύρουμε για να κρυώσει.

        Για την μαρέγκα:

  1. Χτυπάμε τα υλικά σε μπεν μαρί προσέχοντας η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 45οC. Χτυπάμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε στην ταχύτητα Νο3 μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει πολύ καλά.
  3. Αποσύρουμε και βάζουμε την μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ.
  4. Kαλύπτουμε τις τάρτες μας με την μαρέγκα και ψήνουμε την επιφάνεια ελάχιστα με φλόγιστρο ή βάζουμε για λίγο τις τάρτες στο γκριλ της κουζίνας μας