Πρόσφατα σχόλια



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Mικρές και σύντομες συνταγές
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1...38394041424344...48
ΘΕΜΑ: Mικρές και σύντομες συνταγές
*
#66788
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Επιδορπιο της Μπιανκας ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥









500 γρ γιαουρτι στραγγιστη
σταφιδες μουλιασμενες σε κονιακ η ρουμι
ζαχαρη οση θελουμε για να γεινη γλυκια η γιαουρτι μας
1 βανιλια
αμυγδαλα καβουρντισμενα
λιγη κανελα τριμενη
λιγο γαρυφαλο τριμενο
2 μηλα κομενα σε κυβακια
3 Μεθησμενα Κορομηλα
βαζουμε τα υλικα εκτος απο τα Μεθησμενα Κορομηλα σε ενα μπολ και ανακατευουμε καλλα
σερβιρουμε με τα Μεθησμενα Κορομηλα
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7694
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#66837
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Κοκινιστο κρεας με κυδωνια

μαγειρευουμε το κρεας κοκινιστο με τον τροπο που ξερουμε
αφηνουμε το κρεας να βραση και στο τελος 20 λεπτα πριν σβησουμε το ματι της κουζινας ριχνουμε τα κυδωνια καθαρισμενα και κομμενα οπως για πατατες φουρνου!
τα κυδωνια θελουν μονο 20 λεπτα να βρασουν περιπου
Αν θλουμε ριχνουμε μισο κοφτο κ.γ ζαχαρη γιατι τα κυδωνια ειναι ξυνα!!
και το κρεας μαλακωνη και τα κυδωνια δεν ειναι τοσο ξυνα
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7694
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#66875
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Μαρινάδα για κρέας!!

350ml λάδι,
175ml σάλτσα σόγιας,
100ml ξύδι από λευκό κρασί,
100ml χυμό λεμονιού,
2 κουτ.σ. σκόνη μουστάρδας,
4 κ. σ.σάλτσα Worcestershire{γλυκόξινη σάλτσα έτοιμη στα ράφια των σούπερ μάρκετ},
2 κουτ. γλ. αλάτι,
1 κ.σ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι,
1/2 φλ.ψιλοκομμένο ​​μαϊντανό,
2 κ.γλ. γαρύφαλλα.

Σε ένα μεγάλο βάζο ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Κουνάμε πολύ καλά να ανακατευτούν.
Βάζουμε το κρέας μας σε μερίδες ή μικρά κομματάκια για σουβλάκια σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη μαρινάδα να καλυφθούν καλά!!
Αφήνουμε πολλές ώρες στο ψυγείο,γυρίζοντας το κρέας τακτικά για να μαριναριστεί καλά!!
vasiliki ver (Μέλος)
Οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 6751
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 1962-07-08
Οι φίλοι είναι σαν τα άστρα, υπάρχουν πολλά και λάμπουν τα περισσότερα, αλλά μόνο ένα ξεχωρίζεις κάθε φορά..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#66876
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Γλυκιά και πικάντικη σάλτσα ντομάτας ζυμαρικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες,
1 / 8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 / 8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι,
1 / 2 κουταλάκι νιφάδες κόκκινου τσίλι,
800γρ.passata,
170γρ. ντομάτα,
175γρ.καφέ ζάχαρη.

Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κόκκινο τσίλι και τα σοτάρουμε ελαφρά σε δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και ρίχνουμε passata και ντομάτα τριμμένη,αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε τα 100 γρ. ζάχαρη και ανακατεύουμε στη σάλτσα.
Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε να γίνει η σάλτσα μας,η σάλτσα θα πρέπει να είναι γλυκιά!!
vasiliki ver (Μέλος)
Οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 6751
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 1962-07-08
Οι φίλοι είναι σαν τα άστρα, υπάρχουν πολλά και λάμπουν τα περισσότερα, αλλά μόνο ένα ξεχωρίζεις κάθε φορά..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#66900
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Σιροπι Τονκα






Ένα νοστιμοτατο σιρόπι για καφέ ή τσάι



150 γρ μαύρη ζάχαρη
1 φασόλι tonka ψιλοκομμενο
200 ml νερού

προετοιμασία
Κόβουμε το φασόλι tonka.

Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ψιλοκομμένο φασόλια tonka Αφηνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, το περναμε απο ένα λεπτό σουρωτήρι και το ρίχνουμε σε ένα καθαρό μπουκάλι.το διατηρουμε εκτος ψυγειοu

Το σιρόπι δινη υπέροχη γεύση στον καφέ,γιαούρτι. ή τσάι

Τα Tonka φασόλια έχουν μια εντονη γεύση της βανίλιας και αμυγδαλόπαστας
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7694
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Τελευταία διόρθωση: 14/12/2011 07:56 από Bianka.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#67141
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές 2 Χρόνια, 8 Μήνες πριν  
Λαχανο κοκκινο


2 κιλα κοκκινο λαχανο

για τη μαριναδα
αλατι
2 κ,σ ζαχαρη
1 λιτρο κοκιννο κρασι
750 μλ μαυροδαυφνη
1 λιρτο χυμο μηλο
1 ξυλακι κανελλα
10 καρφακια γαρυφαλλο
10 σπορακια μπαχαρι
1 φυλλο βαγια
20 σοπρακια μαυρο πιπερι
3 κοματια αστροηδη γλυκανισο


για το μαγηρεμα

40-50 γρ φυτίνη
100 ml λικέρ Creme de Cassis
2 φύλλα δάφνης
5 καρφάκια γαρύφαλλα
5 κόκους μπαχάρι
150 γρ. κόκκινο ζελέ η μαρμέλαδα φραγκοστάφυλα ή βατόμουρα
αλάτι, πιπέρι
2 κρεμμύδια
2 ξυνα μηλα κομμενα σε κομματακια


Κωβουμε το λαχανο στα 4 και κωβουμε το κοτσανι και ολα τα σκλυρα του κοτσανακια απο τα φυλλα
τωρα κωβουμε με το χερι σε κομματακια φυλλο φυλλο ,σε μεγεθος απο ενα νομισμα 2 ευρω
τα βαζουμε σε μια λεκανη με καπακι
ριχνουμε το αλατι ,τα κρασια ,το χυμο, την ζαχρη και τα τρυβουμε ολα μαζι να ζαρωση λιγο το λαχανο
μετα ριχνουμε και τα καρυκευματα ανακατευουμε λιγο βαζουμε στην λεκανη το καπακι της και το βαζουμε στο ψηγειο για 24 ωρες καλυτερα ειναι 6 μερες




μετα βγαζουμε το λαχανο κυταμε να μην εχει τα καρυκευματα ετσι οσω μπορουμε και οσα βλαιπουμε το αφηνουμε να στραγκηση
σε φυτηνη καβουρτνιζουμε το λαχανο ριχνουμε και το κρεμμυδι,αφηνουμε να καβουρτιστουν λιγο,ριχνουμε την μαριναδα μεσα και λιγα μπαχαρικα και ολα τα αλλα υλικα εκτος απο τα μηλα και τη μαρμελαδα! αφηνουμε το φαγητο μας να βραση για 1 ωρα αν χρειαστη προσθετουμε
3/8 λίτρα ζωμό από λαχανικά η κνορ
μετα ριχνουμε τα μηλα και την μαρμελαδα και αφηνουμε να βραση αλλα 20 λεπτα
αν θελουμε δενουμε το φαγητο με μια κ,σ κορν φλαουερ σε λιγο νερο ανακατενο
και αφηνουμε να παρη μια βραση


πολυ καλλο συνοδευτικο στα αγρια κρεατα
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7694
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Τελευταία διόρθωση: 19/12/2011 16:25 από Bianka.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1...38394041424344...48
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή